Do góry

Dania główne Przepis na:

Miodowo-piwny karczek z grilla

Miodowo-piwny karczek z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4765

Dodano:

Odsłon: 337

Karczek marynowany w miodzie i piwie, przyrządzony na grillu to świetna propozycja na nadchodzący sezon grillowy ;)

Składniki

  • karczek 5 plastrów
  • miód płynny 2 łyżki
  • piwo jasne 1/2 szklanki
  • olej roślinny 4-5 łyżek
  • ząbki czosnku 3-4 szt
  • sól morska 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • gorczyca 1/3 łyżeczki
  • bazylia suszona 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • sos sojowy 2 łyżki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć. Następnie zanurzyć w niej plastry umytego,osuszonego i rozklepanego mięsa. Schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

  2. Następnie mięso piec na grillu aż będzie miękkie. Od czasu do czasu obracać i polewać pozostałą marynatą. Można podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń