Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z pomysłów na szybki, zdrowy i dietetyczny obiad. Ryba w towarzystwie warzyw pięknie prezentuje się na talerzu. Ja bardzo lubię takie smaki.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 137
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 411
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 137
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 411
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Filet rozmrozić, skropić sokiem z cytryny i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Obydwa warzywa zeszklić na oleju. Dolać około 2 szklanek wody. Dodać pokrojony por i natkę pietruszki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do wywaru. Dołożyć pokrojoną mirunę. Jeszcze tylko przyprawy. Dusić około 15 - 20 min.
Chochelkę wywaru nalać do miseczki. Przestudzić i dodać mąkę oraz jogurt naturalny. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do rondla z rybą i warzywami. Wszystko wymieszać i chwilę pogotować. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.