Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z pomysłów na szybki, zdrowy i dietetyczny obiad. Ryba w towarzystwie warzyw pięknie prezentuje się na talerzu. Ja bardzo lubię takie smaki.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65096
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 608
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5803
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 651
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65096
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 608
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5803
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 651
Składniki
Filet rozmrozić, skropić sokiem z cytryny i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Obydwa warzywa zeszklić na oleju. Dolać około 2 szklanek wody. Dodać pokrojony por i natkę pietruszki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do wywaru. Dołożyć pokrojoną mirunę. Jeszcze tylko przyprawy. Dusić około 15 - 20 min.
Chochelkę wywaru nalać do miseczki. Przestudzić i dodać mąkę oraz jogurt naturalny. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do rondla z rybą i warzywami. Wszystko wymieszać i chwilę pogotować. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.