Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz za wiele czasu, a jesteś bardzo głodny, to danie idealne dla ciebie. Proste w przygotowaniu, tylko z kliku podstawowych składników, jest bardzo sycące. Daje mnóstwo energii, i poprawia humor kiedy jesteś zmęczony.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebule kroimy w drobną kostkę, na głębokiej patelni podsmażamy kiełbaski, kiedy się zarumienią dodajemy pieczarki i cebulę, oraz imbir. Jako ostatni składnik wsypujemy na patelnię ciecierzycę.
Następnie dodajemy cukier, mieszamy i czekamy aż lekko się skarmelizuje. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, w następującej kolejności: przeciśnięty przez praskę czosnek sos rybny sos sojowy harissę paprykę wędzoną (uważając żeby papryka się nie przypaliła, bo zgorzknieje)
Na koniec dodajemy pomidory, i pozwalamy się wszystkiemu dusić jeszcze przez ok. 10min. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy solą.
Serwujemy posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem, najlepiej w towarzystwie czosnkowych grzanek.