Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta - inaczej

Młoda kapusta - inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 709

Dodano:

Odsłon: 2052

Kolejny smak mojego dzieciństwa.

Składniki

  • 1 głowka młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki słodkiej śmietany
  • 2 łyżki koperku
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta - inaczej

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną kapustę i startą na grubych oczkach marchewkę.Dusić pod przykryciem.
    Żeby uniknąć przypalenia kapusty od czasu do czasu podlewamy małą ilością wody.

  2. doprawić solą i pieprzem.
    Na koniec dodajemy słodką śmietanę i drobno pokrojony koper.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń