Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na piątkowy obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Danie jest idealne również jako dodatek do mięsa. Poznaj sekret na przygotowanie muszelek z kapustą. Oto przepis.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17614
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15240
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4779
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8986
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17614
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15240
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4779
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8986
Składniki
1. Muszelki gotuję w osolonej wodzie. 2. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. 3. Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę i gotuję około 30 minut. 4. Boczek kroję w drobną kostkę, smażę na rozgrzanym oleju i przekładam do kapusty. Wlewam ocet, doprawiam pieprzem, następnie zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
5. Ugotowaną kapustą faszeruję każdą muszelkę i układam w naczyniu żaroodpornym.
6. Wierzch muszelek posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem i zapiekam do chwili rozpuszczenia się sera.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego