Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na piątkowy obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Danie jest idealne również jako dodatek do mięsa. Poznaj sekret na przygotowanie muszelek z kapustą. Oto przepis.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
1. Muszelki gotuję w osolonej wodzie. 2. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. 3. Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę i gotuję około 30 minut. 4. Boczek kroję w drobną kostkę, smażę na rozgrzanym oleju i przekładam do kapusty. Wlewam ocet, doprawiam pieprzem, następnie zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
5. Ugotowaną kapustą faszeruję każdą muszelkę i układam w naczyniu żaroodpornym.
6. Wierzch muszelek posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem i zapiekam do chwili rozpuszczenia się sera.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego