Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmmm... W końcu młoda kapustka :) u mnie dość "biedna" bo tylko z boczkiem :) ale smak i tak niesamowity:) proste, pyszne i łatwe:) na szybki obiad.
Kapustę kroimy lub szatkujemy na mandolinie do warzyw.
Na spód dużego garnka wrzucamy smalec, do tego poszatkowaną kapustę całość zalewy woda ok. 250 ml( wody dawać według uznania, jeśli ktoś lubi więcej tego soku to później może jeszcze dolać) wrzucamy kostkę rosołowa i na średnim ogniu gotujemy.
W międzyczasie gdy kapustą się gotuje, boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zrumienia. Gdy kapustą nam już zmniejszy swoją objętość i będzie dość miękka wrzucamy podsmazony boczek.
Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Wrzucamy posiekany koperek:)
U mnie taka kapustę jemy po prostu z chlebem:) smacznego.
Doskonaly dodatek do obiadu dla wielbicieli kapusty i nie tylko !
Odsłon: 7616
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 143
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2899
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 18
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 66
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 53
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 143
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2899
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 18
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 66
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 53
Składniki
Kapustę kroimy lub szatkujemy na mandolinie do warzyw. Na spód dużego garnka wrzucamy smalec, do tego poszatkowaną kapustę całość zalewy woda ok. 250 ml( wody dawać według uznania, jeśli ktoś lubi więcej tego soku to później może jeszcze dolać) wrzucamy kostkę rosołowa i na średnim ogniu gotujemy.
W międzyczasie gdy kapustą się gotuje, boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zrumienia. Gdy kapustą nam już zmniejszy swoją objętość i będzie dość miękka wrzucamy podsmazony boczek.
Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Wrzucamy posiekany koperek:)
U mnie taka kapustę jemy po prostu z chlebem:) smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Pulpeciki z piekarnika w sosie pomidorowo-śmietanowym
Calzone z nadzieniem mięsnym
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 91
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 373