Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta w pomidorach

Młoda kapusta w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 5647

Mmmm... W końcu młoda kapustka :) u mnie dość "biedna" bo tylko z boczkiem :) ale smak i tak niesamowity:) proste, pyszne i łatwe:) na szybki obiad.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta w pomidorach

Przygotowanie

  1. Kapustę kroimy lub szatkujemy na mandolinie do warzyw.

    Na spód dużego garnka wrzucamy smalec, do tego poszatkowaną kapustę całość zalewy woda ok. 250 ml( wody dawać według uznania, jeśli ktoś lubi więcej tego soku to później może jeszcze dolać) wrzucamy kostkę rosołowa i na średnim ogniu gotujemy.

  2. W międzyczasie gdy kapustą się gotuje, boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zrumienia. Gdy kapustą nam już zmniejszy swoją objętość i będzie dość miękka wrzucamy podsmazony boczek.

  3. Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Wrzucamy posiekany koperek:)

  4. U mnie taka kapustę jemy po prostu z chlebem:) smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń