Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25411
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2506
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1273
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25411
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2506
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1273
Składniki
Na głebokiej patelni rozgrzać masło. Dodać oczyszczone, umyte, osuszone, pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. W tym czasie poszatkować kapustę. Mogą być grubsze kawałki. Dodać do pieczarek. Mieszać i kilka minut dusić. Zalać szklanką gorącej wody. Gotować ok 20 min. Dodać czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, śmietanę i sól do smaku. Zagotować. Dodać mąki rozprowadzone w zimnej wodzie. Mieszać. Potrawa ładnie się zagęści. Dodać na koniec pokrojony drobniutko koperek. Gotowe. Można podać z makaronem albo ziemniaczkami. Smacznego.