Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 294
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1063
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4109
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 294
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1063
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4109
Składniki
Na głebokiej patelni rozgrzać masło. Dodać oczyszczone, umyte, osuszone, pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. W tym czasie poszatkować kapustę. Mogą być grubsze kawałki. Dodać do pieczarek. Mieszać i kilka minut dusić. Zalać szklanką gorącej wody. Gotować ok 20 min. Dodać czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, śmietanę i sól do smaku. Zagotować. Dodać mąki rozprowadzone w zimnej wodzie. Mieszać. Potrawa ładnie się zagęści. Dodać na koniec pokrojony drobniutko koperek. Gotowe. Można podać z makaronem albo ziemniaczkami. Smacznego.