Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 950
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 793
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12524
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 950
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 793
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12524
Składniki
Na głebokiej patelni rozgrzać masło. Dodać oczyszczone, umyte, osuszone, pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. W tym czasie poszatkować kapustę. Mogą być grubsze kawałki. Dodać do pieczarek. Mieszać i kilka minut dusić. Zalać szklanką gorącej wody. Gotować ok 20 min. Dodać czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, śmietanę i sól do smaku. Zagotować. Dodać mąki rozprowadzone w zimnej wodzie. Mieszać. Potrawa ładnie się zagęści. Dodać na koniec pokrojony drobniutko koperek. Gotowe. Można podać z makaronem albo ziemniaczkami. Smacznego.