Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10452
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3079
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2182
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 850
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10452
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3079
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2182
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 850
Składniki
Na głebokiej patelni rozgrzać masło. Dodać oczyszczone, umyte, osuszone, pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. W tym czasie poszatkować kapustę. Mogą być grubsze kawałki. Dodać do pieczarek. Mieszać i kilka minut dusić. Zalać szklanką gorącej wody. Gotować ok 20 min. Dodać czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, śmietanę i sól do smaku. Zagotować. Dodać mąki rozprowadzone w zimnej wodzie. Mieszać. Potrawa ładnie się zagęści. Dodać na koniec pokrojony drobniutko koperek. Gotowe. Można podać z makaronem albo ziemniaczkami. Smacznego.