Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25245
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 412
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 590
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25245
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 412
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 590
Składniki
Na głebokiej patelni rozgrzać masło. Dodać oczyszczone, umyte, osuszone, pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. W tym czasie poszatkować kapustę. Mogą być grubsze kawałki. Dodać do pieczarek. Mieszać i kilka minut dusić. Zalać szklanką gorącej wody. Gotować ok 20 min. Dodać czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, śmietanę i sól do smaku. Zagotować. Dodać mąki rozprowadzone w zimnej wodzie. Mieszać. Potrawa ładnie się zagęści. Dodać na koniec pokrojony drobniutko koperek. Gotowe. Można podać z makaronem albo ziemniaczkami. Smacznego.