Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapusta z kiełbasą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14030
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15883
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14030
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15883
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj. Przełóż do garnka. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Zalej wodą i gotuj ok. 30 minut.
Cebule oczyść, pokrój w piórka, pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w talarki. Rozgrzej masło i podsmaż kiełbasę z cebulą. Włóż pieczarki oraz koncentrat. Duś, mieszając, kilka minut.
Przygotowane przełóż do garnka z kapustą. Polej patelnię niewielką ilością gorącej wody i „smak” wlej do kapusty. Duś całość około 20 minut.
Jeśli kapusta jest jeszcze za gęsta, dolej trochę gorącej wody. Przypraw solą, pieprzem, chili, aby danie miało dosyć pikantny smak. Zamiast kiełbasy możesz użyć kawałek wędzonki, np. podgardla.
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Takie jest życie