Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W domu wszyscy uwielbiamy młodą kapustę, najlepsza jest taka najprostsza z marchewką i cebulką. Dzisiaj dodałam połówki żółtego grochu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 310
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26445
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8962
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 310
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26445
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8962
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 739
Składniki
Połówki żółtego grochu namoczyć kilka godzin, przepłukać i gotować do miękkości w świeżej wodzie ok.45 minut. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści i razem z cebulą i marchewką poszatkować. Wszystko przełożyć do większej miski, suto posypać solą, wygnieść, przykryć i odstawić na ok jedną godzinę. Potem przełożyć do garnka, zalać wodą, mniej więcej do połowy kapusty. Dodać przyprawy, odrobinę cukru i soku z cytryny do smaku. Dusić pod przykryciem ok 15 minut. Umyty koperek, posiekać drobno i razem z ugotowanym grochem dodać do kapusty. Doprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z ziemniaczkami, skropione oliwą.