Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W domu wszyscy uwielbiamy młodą kapustę, najlepsza jest taka najprostsza z marchewką i cebulką. Dzisiaj dodałam połówki żółtego grochu.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 599
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18550
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 104
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 72
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 599
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18550
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 104
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 72
Składniki
Połówki żółtego grochu namoczyć kilka godzin, przepłukać i gotować do miękkości w świeżej wodzie ok.45 minut. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści i razem z cebulą i marchewką poszatkować. Wszystko przełożyć do większej miski, suto posypać solą, wygnieść, przykryć i odstawić na ok jedną godzinę. Potem przełożyć do garnka, zalać wodą, mniej więcej do połowy kapusty. Dodać przyprawy, odrobinę cukru i soku z cytryny do smaku. Dusić pod przykryciem ok 15 minut. Umyty koperek, posiekać drobno i razem z ugotowanym grochem dodać do kapusty. Doprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z ziemniaczkami, skropione oliwą.