Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W domu wszyscy uwielbiamy młodą kapustę, najlepsza jest taka najprostsza z marchewką i cebulką. Dzisiaj dodałam połówki żółtego grochu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8701
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7332
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5020
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328020
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8701
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7332
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5020
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328020
Składniki
Połówki żółtego grochu namoczyć kilka godzin, przepłukać i gotować do miękkości w świeżej wodzie ok.45 minut. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści i razem z cebulą i marchewką poszatkować. Wszystko przełożyć do większej miski, suto posypać solą, wygnieść, przykryć i odstawić na ok jedną godzinę. Potem przełożyć do garnka, zalać wodą, mniej więcej do połowy kapusty. Dodać przyprawy, odrobinę cukru i soku z cytryny do smaku. Dusić pod przykryciem ok 15 minut. Umyty koperek, posiekać drobno i razem z ugotowanym grochem dodać do kapusty. Doprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z ziemniaczkami, skropione oliwą.