Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do młodych ziemniaczków :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326818
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17052
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326818
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17052
Składniki
Jarzyny obrać, marchewkę i pietruszkę , pokroić w grubsze talarki, a seler w podobnej wielkości kawałki. Podlać rosołem i zagotować.
W międzyczasie pokroić kapustę. Główkę przekroić na ćwiartki, ćwiartki naciąć i kroić na dość grube piórka.
Dodać kapustę do jarzyn, wymieszać i dusić.
W międzyczasie posiekać pęczek koperku, dodać do całości, wymieszać i dusić ok. 15-20 minut, aż jarzyny zmiękną. Do kubka wlać ok. 150 ml zimnej wody, dodać mąkę i śmietanę, dokładnie rozmieszać widelcem i wlać do gotującej się kapusty. Zagotować i podawać na ciepło jako dodatek do ziemniaków i mięsa lub jajka sadzonego.