Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do młodych ziemniaczków :)
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 35
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 51
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 53
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodat...
Odsłon: 61
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 31
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 35
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 51
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 53
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodat...
Odsłon: 61
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 31
Składniki
Jarzyny obrać, marchewkę i pietruszkę , pokroić w grubsze talarki, a seler w podobnej wielkości kawałki. Podlać rosołem i zagotować.
W międzyczasie pokroić kapustę. Główkę przekroić na ćwiartki, ćwiartki naciąć i kroić na dość grube piórka.
Dodać kapustę do jarzyn, wymieszać i dusić.
W międzyczasie posiekać pęczek koperku, dodać do całości, wymieszać i dusić ok. 15-20 minut, aż jarzyny zmiękną. Do kubka wlać ok. 150 ml zimnej wody, dodać mąkę i śmietanę, dokładnie rozmieszać widelcem i wlać do gotującej się kapusty. Zagotować i podawać na ciepło jako dodatek do ziemniaków i mięsa lub jajka sadzonego.