Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do młodych ziemniaczków :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10024
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2650
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1785
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3887
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10024
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2650
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1785
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3887
Składniki
Jarzyny obrać, marchewkę i pietruszkę , pokroić w grubsze talarki, a seler w podobnej wielkości kawałki. Podlać rosołem i zagotować.
W międzyczasie pokroić kapustę. Główkę przekroić na ćwiartki, ćwiartki naciąć i kroić na dość grube piórka.
Dodać kapustę do jarzyn, wymieszać i dusić.
W międzyczasie posiekać pęczek koperku, dodać do całości, wymieszać i dusić ok. 15-20 minut, aż jarzyny zmiękną. Do kubka wlać ok. 150 ml zimnej wody, dodać mąkę i śmietanę, dokładnie rozmieszać widelcem i wlać do gotującej się kapusty. Zagotować i podawać na ciepło jako dodatek do ziemniaków i mięsa lub jajka sadzonego.