Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młoda kapustę robię co roku na różne sposoby. Tym razem w takiej wersji. Jesli chcemy możemy też zagęścić odrobiną mąki
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 248
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 222
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 248
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 222
Składniki
Kapustę myjemy; przekrawamy na pół i szatkujemy grubiej, cieniej tak jak lubimy. Przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i octem.
Boczek tudzież słoninę kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą patelnię. Kiedy wytopi się tłuszcz i skwarki będą lekko brązowe dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przesmażyć do zezłocenia. całość przelać do kapusty. Na koniec dodać koperek.