Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młoda kapustę robię co roku na różne sposoby. Tym razem w takiej wersji. Jesli chcemy możemy też zagęścić odrobiną mąki
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4453
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12088
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5636
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4453
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12088
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5636
Składniki
Kapustę myjemy; przekrawamy na pół i szatkujemy grubiej, cieniej tak jak lubimy. Przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i octem.
Boczek tudzież słoninę kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą patelnię. Kiedy wytopi się tłuszcz i skwarki będą lekko brązowe dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przesmażyć do zezłocenia. całość przelać do kapusty. Na koniec dodać koperek.