Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młoda kapustę robię co roku na różne sposoby. Tym razem w takiej wersji. Jesli chcemy możemy też zagęścić odrobiną mąki
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1828
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14496
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19572
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1828
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14496
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19572
Składniki
Kapustę myjemy; przekrawamy na pół i szatkujemy grubiej, cieniej tak jak lubimy. Przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i octem.
Boczek tudzież słoninę kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą patelnię. Kiedy wytopi się tłuszcz i skwarki będą lekko brązowe dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przesmażyć do zezłocenia. całość przelać do kapusty. Na koniec dodać koperek.