Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapustka resztkowa - z grzybkami na gęsto.

Młoda kapustka resztkowa - z grzybkami na gęsto.

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 375

Pyszna i błyskawiczna młoda kapustka na gęsto, z resztek po parzeniu główki na gołąbki. Prosta, tania i wyśmienita.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie składników
    Kapustę pokrój lub poszatkuj grubo - lub cieniej - jak kto lubi.
    Grzybki pokrój na małe kawałki (jeśli masz, jak nie to możesz dać parę pieczarek albo w ogóle nie dawać, ale z grzybkami kapusta jest dużo smaczniejsza i bardziej aromatyczna). Koperek drobno posiekaj.

  2. Duszenie
    Kapustę, grzybki i koperek przełóż do garnka, podlej pół szklanki wody i duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Dodaj sól i mielony pieprz. Duś do miękkości (tak z 20 minut powinno wystarczyć). Przed końcem dodaj łyżkę masła. Jeśli potrawa jest za rzadka - odparuj wodę do właściwej konsystencji.

  3. Podanie
    Taką kapustkę polecam i na ciepło jako dodatek do II dania, i na ciepło z pieczywem jako danie lub przekąskę, i na zimno - w każdym wydaniu smakuje znakomicie.
    Polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń