Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki zapiekane z kurczakiem i przyprawami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 951
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 951
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki obrać lub porządne wyszorować i obgotować ok 10 minut w lekko osolonej wodzie. Z podanych przypraw sporządzić marynatę i natrzeć nim mięso. Mięso można zamarynować wcześniej. Obgotowane ziemniaczki ułożyć na dnie naczynia. Na ziemniaczki ułożyć mięso posypać pokrojoną marchewką i cebulę pokrojoną w półkrążki. Gdy wszystko będzie już poukładane posypujemy rozmarynem i czosnkiem granulowanym oraz posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy pod przykryciem ok 40 minut w temperaturze 180 -190 stopni. Po upływie tego czasu naczynie odkrywamy i podpiekamy jeszcze 50 minut.