Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki zapiekane z kurczakiem i przyprawami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Składniki
Ziemniaki obrać lub porządne wyszorować i obgotować ok 10 minut w lekko osolonej wodzie. Z podanych przypraw sporządzić marynatę i natrzeć nim mięso. Mięso można zamarynować wcześniej. Obgotowane ziemniaczki ułożyć na dnie naczynia. Na ziemniaczki ułożyć mięso posypać pokrojoną marchewką i cebulę pokrojoną w półkrążki. Gdy wszystko będzie już poukładane posypujemy rozmarynem i czosnkiem granulowanym oraz posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy pod przykryciem ok 40 minut w temperaturze 180 -190 stopni. Po upływie tego czasu naczynie odkrywamy i podpiekamy jeszcze 50 minut.