Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki zapiekane z kurczakiem i przyprawami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Ziemniaki obrać lub porządne wyszorować i obgotować ok 10 minut w lekko osolonej wodzie. Z podanych przypraw sporządzić marynatę i natrzeć nim mięso. Mięso można zamarynować wcześniej. Obgotowane ziemniaczki ułożyć na dnie naczynia. Na ziemniaczki ułożyć mięso posypać pokrojoną marchewką i cebulę pokrojoną w półkrążki. Gdy wszystko będzie już poukładane posypujemy rozmarynem i czosnkiem granulowanym oraz posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy pod przykryciem ok 40 minut w temperaturze 180 -190 stopni. Po upływie tego czasu naczynie odkrywamy i podpiekamy jeszcze 50 minut.