Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście pierwsze miejsce pośród makaronowych posiłków należy do spaghetti. Ta wersja z mocno pomidorowym sosem i czarnym pieprzem z odrobiną bazylii odpowiada im najbardziej. Spaghetti posypane startą mozzarellą, ciągnącą się przy każdym kęsie to coś za czym tęsknie najbardziej. Spaghetti bez mięsa to również fajna propozycja obiadowa dla wegetarian. Jest to sycący posiłek, dający dużo energii a w dodatku na jego przygotowanie jest bardzo krótkie.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1100
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1100
Składniki
Jak ugotować spaghetti Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy. Kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Gotujemy do miękkości. W miedzy czasie ścieramy ser na tarce na średnich oczkach. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją, odcedzamy i przykrywamy pokrywką żeby nie wystygł. Czosnek drobniutko kroimy lub rozgniatamy w moździerzu. Do rozgotowanych pomidorków dajemy czosnek, papryki pieprz, koncentrat i wodę. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i liśćmi bazylii. Jeżeli sos wyda się za rzadki można go zagęścić łyżką mąki pszennej. Spaghetti podjemy obficie posypane serem. Smacznego!