Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z bograczem nie ma nic wspólnego ale jakoś tak sobie ten gulasik nazwalismy z mężem
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
W zależności od naszych smaków możemy oczywiście dać więcej lub mniej jakiegoś produktu. Mięso i kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą. Dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Zalać wodą w dusić.
Ziemniaczki pokrojone w kostę gotuję osobno - wtedy cały gulasz nie przechodzi smakiem ziemniaka. Ale można i gotować wszystko razem!
Gdy mięsko jest miękkie dodać groszek, ziemniaki jeśli były gotowane osobno i ogórek konserwowy. Gulasz mozna zagęścić wg. upodobań. Doprawić solą, pieprzem, papryką lub innymi przyprawami. Ja robię wersję na ostro :) polecam papryczki jalapeno.