Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z bograczem nie ma nic wspólnego ale jakoś tak sobie ten gulasik nazwalismy z mężem
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
W zależności od naszych smaków możemy oczywiście dać więcej lub mniej jakiegoś produktu. Mięso i kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą. Dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Zalać wodą w dusić.
Ziemniaczki pokrojone w kostę gotuję osobno - wtedy cały gulasz nie przechodzi smakiem ziemniaka. Ale można i gotować wszystko razem!
Gdy mięsko jest miękkie dodać groszek, ziemniaki jeśli były gotowane osobno i ogórek konserwowy. Gulasz mozna zagęścić wg. upodobań. Doprawić solą, pieprzem, papryką lub innymi przyprawami. Ja robię wersję na ostro :) polecam papryczki jalapeno.