Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na smaczne i aromatyczne mięso w sosie. Cydr, oliwki, szałwia i cytryna kiszona to serce tej potrawy.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6019
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9057
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8461
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5815
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6019
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9057
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8461
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5815
Składniki
Porcja dla 2 osób. Mięso przekroić wzdłuż na dwie równe połówki, zgrubienia lekko stłuc tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać olej na średnim ogniu. Mięso przesmażyć z obu stron na rumiano, ok. 3 minuty z każdej strony i przełożyć na talerzyk. Na patelnię przełożyć plasterki czosnku, po chwili wlać cydr z bulionem, sok z cytryny, miód, plasterki oliwek, posiekaną kiszoną cytrynę i listki szałwii. Gotować 2-3 minuty. Dodać masło i zredukować sos o połowę. Pod koniec włożyć mięso na patelnię, wszystko dobrze podgrzać. Posypać szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub kaszą.