Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na smaczne i aromatyczne mięso w sosie. Cydr, oliwki, szałwia i cytryna kiszona to serce tej potrawy.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 176
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 561
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 176
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 561
Składniki
Porcja dla 2 osób. Mięso przekroić wzdłuż na dwie równe połówki, zgrubienia lekko stłuc tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać olej na średnim ogniu. Mięso przesmażyć z obu stron na rumiano, ok. 3 minuty z każdej strony i przełożyć na talerzyk. Na patelnię przełożyć plasterki czosnku, po chwili wlać cydr z bulionem, sok z cytryny, miód, plasterki oliwek, posiekaną kiszoną cytrynę i listki szałwii. Gotować 2-3 minuty. Dodać masło i zredukować sos o połowę. Pod koniec włożyć mięso na patelnię, wszystko dobrze podgrzać. Posypać szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub kaszą.