Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na smaczne i aromatyczne mięso w sosie. Cydr, oliwki, szałwia i cytryna kiszona to serce tej potrawy.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1060
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 126
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1060
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 126
Składniki
Porcja dla 2 osób. Mięso przekroić wzdłuż na dwie równe połówki, zgrubienia lekko stłuc tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać olej na średnim ogniu. Mięso przesmażyć z obu stron na rumiano, ok. 3 minuty z każdej strony i przełożyć na talerzyk. Na patelnię przełożyć plasterki czosnku, po chwili wlać cydr z bulionem, sok z cytryny, miód, plasterki oliwek, posiekaną kiszoną cytrynę i listki szałwii. Gotować 2-3 minuty. Dodać masło i zredukować sos o połowę. Pod koniec włożyć mięso na patelnię, wszystko dobrze podgrzać. Posypać szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub kaszą.