Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowe warzywka, mało przetworzone:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1000
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1000
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Składniki
W garnku z grubym dnem na odrobinie oliwy zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pieczarki, poddusić chwilę. Wrzucić cukinię, paprykę, trochę posolić, żeby cukinia puściła sok. Przykryć i poddusić przez kilkanaście minut. Dodać pomidory, ryż i resztę przypraw. Dusić tak długo, aby warzywa były al dente.
Przed podaniem posypać natką i szczypiorkiem. Podałam tu wersję wege, ale do warzyw nie-weganie mogą dodać pokrojone parówki..