Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne proste babeczki. Yorkshire pudding – potrawa kuchni angielskiej, znana i spożywana na terenie całej Wielkiej Brytanii. Na obiad i deser.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7763
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 567
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7763
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 567
Składniki
Do wgłębienia foremek babeczkowych wlewamy sporą ilość oleju , na dnie powinna być widoczna warstwa tłuszczu. Pędzelkiem rozprowadzamy olej po foremce . Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzewamy do 180 C. W tym czasie robimy ciasto. Do wysokiego pojemnika z dzióbkiem wbijamy jajko , wlewamy 1/2 mleka i dodajemy sól. Wszystko bardzo dobrze ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i resztę mleka. Znów wszystko dobrze ubijamy ( to ważna czynność). Gdy blaszka będzie mocno nagrzana wyjmujemy ją i szybciutko napełniamy foremki ciastem do 3/4 ich wysokości. Warstwa oleju powinna skwierczeć przy nalewaniu. Blaszkę szybko wstawiamy znów do piekarnika na ok.25-35 min. Babeczki powinny podwoić swoją objętość.