Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne proste babeczki. Yorkshire pudding – potrawa kuchni angielskiej, znana i spożywana na terenie całej Wielkiej Brytanii. Na obiad i deser.
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 333
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 872
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 313
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 131
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 333
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 872
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 313
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 131
Składniki
Do wgłębienia foremek babeczkowych wlewamy sporą ilość oleju , na dnie powinna być widoczna warstwa tłuszczu. Pędzelkiem rozprowadzamy olej po foremce . Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzewamy do 180 C. W tym czasie robimy ciasto. Do wysokiego pojemnika z dzióbkiem wbijamy jajko , wlewamy 1/2 mleka i dodajemy sól. Wszystko bardzo dobrze ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i resztę mleka. Znów wszystko dobrze ubijamy ( to ważna czynność). Gdy blaszka będzie mocno nagrzana wyjmujemy ją i szybciutko napełniamy foremki ciastem do 3/4 ich wysokości. Warstwa oleju powinna skwierczeć przy nalewaniu. Blaszkę szybko wstawiamy znów do piekarnika na ok.25-35 min. Babeczki powinny podwoić swoją objętość.