Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie należy do moich ulubionych, ponieważ daje możliwości różnej modyfikacji jeśli chodzi o smak, ale również o środek dania. Polecam bardzo zwłaszcza tym, którzy są kreatywne w kuchni.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 906
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4542
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 906
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4542
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Zaczynamy od zrobienia farszu. Kroimy pieczarki oraz cebulę w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy warzywa i dusimy do miękkości.
Do dużego garnka wlewamy wodę solimy i gotujemy. Na gotowaną wodę wkładamy płatki lazanii i gotujemy al dente. Czyli musi być lekko twardy. Wyjmujemy makaron z wody.
Ser ścieramy na grubych oczkach.
Mięso mielone podsmażamy lekko na patelni dodając sól i pieprz.
Pomidory wylewamy z puszki, dodajemy sól, pieprz, czosnek i inne ulubione zioła, mieszamy.
Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie, jabłko drylujemy z gniazd nasiennych i kroimy na plastry.
Naczynie, w którym będziemy układać warstwy smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Następnie kładziemy plastry makaronu.
Na makaron kładziemy plastry jabłka oraz fasolkę. Mieszamy farsz z pieczarek z sosem wylewamy na warstwę i posypujemy startym serem. Na górę kładziemy nowe listki makaronu.
Następnie kładziemy mięso oraz ser i polewamy sosem.
Kladziemy następne listki makaronu i polewamy sosem.
Na koniec obsypujemy wszystko startym serem i wkładamy do piekanika. Nastawiamy piekarnik góra i dól 220 st C na 20 - 30 minut.
A teraz zapraszam do jedezenia bo jest co jeść. Smacznego