Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie należy do moich ulubionych, ponieważ daje możliwości różnej modyfikacji jeśli chodzi o smak, ale również o środek dania. Polecam bardzo zwłaszcza tym, którzy są kreatywne w kuchni.
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2073
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1993
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 448
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2073
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1993
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 448
Składniki
Zaczynamy od zrobienia farszu. Kroimy pieczarki oraz cebulę w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy warzywa i dusimy do miękkości.
Do dużego garnka wlewamy wodę solimy i gotujemy. Na gotowaną wodę wkładamy płatki lazanii i gotujemy al dente. Czyli musi być lekko twardy. Wyjmujemy makaron z wody.
Ser ścieramy na grubych oczkach.
Mięso mielone podsmażamy lekko na patelni dodając sól i pieprz.
Pomidory wylewamy z puszki, dodajemy sól, pieprz, czosnek i inne ulubione zioła, mieszamy.
Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie, jabłko drylujemy z gniazd nasiennych i kroimy na plastry.
Naczynie, w którym będziemy układać warstwy smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Następnie kładziemy plastry makaronu.
Na makaron kładziemy plastry jabłka oraz fasolkę. Mieszamy farsz z pieczarek z sosem wylewamy na warstwę i posypujemy startym serem. Na górę kładziemy nowe listki makaronu.
Następnie kładziemy mięso oraz ser i polewamy sosem.
Kladziemy następne listki makaronu i polewamy sosem.
Na koniec obsypujemy wszystko startym serem i wkładamy do piekanika. Nastawiamy piekarnik góra i dól 220 st C na 20 - 30 minut.
A teraz zapraszam do jedezenia bo jest co jeść. Smacznego