Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię kuchnie włoską ponieważ jest lekka i ma wiele możliwości. Obecnie nie ma trudności z zakupem włoskich wyrobów jak właśnie ten rodzaj makaranu, który jest sam w sobie potrawą.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Zaczynamy od farszu. Jak mamy już zmielone mięso to ok, jak nie to mielimy. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Na patelnie wlewamy olej i wkładamy pieczarki, podsmażamy. Jak są już miękkie to zdejmujemy z patelni. Następnie na patelnie wrzucamy mięso i smażymy. Jak mięso już jest prawie dobre to dodajemy pieczarki, sól pieprz i smażymy całość mieszając. Jak farsz jest dobry to odstawiamy do ostygnięcia.
Otwieramy pomidory i wlewamy do miski. Staramy się aby pomidory rozbełtać by nie były w całości . Jak potrzeba to dodajemy sól, pieprz, cukier.
Wystygnięty farsz wkładamy do rolek z makaronu i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Gdy wszystko wykorzystamy a rolki są ułożone w naczyniu zalewamy, tak by całość była zakryta sosem . Przykrywamy naczycie przykrywką do naczynia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego 220 st. C góra i dół. Czekamy 30-40 min. przed wyjęciem sprawdzamy czy makaron jest miękki. Jeśli jest już miękki to wyjmujemy i podajemy.
Tak oto wygląda finał naszej pracy. Jeśli się podoba to proszę stawiajcie kciuki do góry, komętujcie i gotujcie. Życzę smacznego