Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza wersja łazanków. Makaron niełazankowy, ale smakują pysznie. Wersja bez mięsa - lekka i szybka.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 114
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 117
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 175
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 114
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 117
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 175
Składniki
Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie - nie rozgotować. W tym samym czasie ugotować makaron i przysmażyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Te trzy składniki wymieszać w dużym garnku.
Kostkę rosołową rozpuścić w 2-3 łyżkach wrzątku - dodać do garnka z kapustą, makaronem i cebulą, doprawić pieprzem, dosypać posiekany szczypiorek. Kilka minut podgrzewać, mieszając.
Szybkie i smaczne danie, ale, jak to dania z gotowanej kapusty, najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego!