Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza wersja łazanków. Makaron niełazankowy, ale smakują pysznie. Wersja bez mięsa - lekka i szybka.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 472
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9670
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13450
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 472
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9670
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13450
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Składniki
Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie - nie rozgotować. W tym samym czasie ugotować makaron i przysmażyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Te trzy składniki wymieszać w dużym garnku.
Kostkę rosołową rozpuścić w 2-3 łyżkach wrzątku - dodać do garnka z kapustą, makaronem i cebulą, doprawić pieprzem, dosypać posiekany szczypiorek. Kilka minut podgrzewać, mieszając.
Szybkie i smaczne danie, ale, jak to dania z gotowanej kapusty, najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego!