Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza wersja łazanków. Makaron niełazankowy, ale smakują pysznie. Wersja bez mięsa - lekka i szybka.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1409
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12262
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1409
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12262
Składniki
Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie - nie rozgotować. W tym samym czasie ugotować makaron i przysmażyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Te trzy składniki wymieszać w dużym garnku.
Kostkę rosołową rozpuścić w 2-3 łyżkach wrzątku - dodać do garnka z kapustą, makaronem i cebulą, doprawić pieprzem, dosypać posiekany szczypiorek. Kilka minut podgrzewać, mieszając.
Szybkie i smaczne danie, ale, jak to dania z gotowanej kapusty, najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego!