Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona ryba podana z ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2044
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9637
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3311
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6747
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2044
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9637
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3311
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6747
Składniki
Filety myjemy w zimnej bieżącej wodzie, kładziemy na durszlak żeby ociekły z wody. Kawałki ryby solimy i pieprzymy, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Tak przygotowane kawałki ryby układamy na patelni z gorącym olejem. Smażymy z obu stron na złoty kolor, w między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli pokrojonej w drobną kostkę, doprawiamy oliwą i pieprzem, oraz gotujemy ziemniaki. Ugotowane, odparowane ziemniaki wkładamy na talerz wraz z usmażoną rybą i surówką. Smacznego !!!