Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona ryba podana z ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5804
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12474
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5804
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12474
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Składniki
Filety myjemy w zimnej bieżącej wodzie, kładziemy na durszlak żeby ociekły z wody. Kawałki ryby solimy i pieprzymy, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Tak przygotowane kawałki ryby układamy na patelni z gorącym olejem. Smażymy z obu stron na złoty kolor, w między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli pokrojonej w drobną kostkę, doprawiamy oliwą i pieprzem, oraz gotujemy ziemniaki. Ugotowane, odparowane ziemniaki wkładamy na talerz wraz z usmażoną rybą i surówką. Smacznego !!!