Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona ryba podana z ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 107
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 646
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 107
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 646
Składniki
Filety myjemy w zimnej bieżącej wodzie, kładziemy na durszlak żeby ociekły z wody. Kawałki ryby solimy i pieprzymy, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Tak przygotowane kawałki ryby układamy na patelni z gorącym olejem. Smażymy z obu stron na złoty kolor, w między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli pokrojonej w drobną kostkę, doprawiamy oliwą i pieprzem, oraz gotujemy ziemniaki. Ugotowane, odparowane ziemniaki wkładamy na talerz wraz z usmażoną rybą i surówką. Smacznego !!!