Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona ryba podana z ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 41
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8621
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 41
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8621
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Filety myjemy w zimnej bieżącej wodzie, kładziemy na durszlak żeby ociekły z wody. Kawałki ryby solimy i pieprzymy, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Tak przygotowane kawałki ryby układamy na patelni z gorącym olejem. Smażymy z obu stron na złoty kolor, w między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli pokrojonej w drobną kostkę, doprawiamy oliwą i pieprzem, oraz gotujemy ziemniaki. Ugotowane, odparowane ziemniaki wkładamy na talerz wraz z usmażoną rybą i surówką. Smacznego !!!