Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba to doskonały sposób na szybki i smaczny obiad. Bazylia i natka pietruszki z bułką doskonale pasuje na chrupiącą panierkę.
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21848
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1574
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21848
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1574
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Rybę wyjąć z lodówki, powinna mieć temperaturę pokojową. Do pojemnika blendera wrzucić połamaną bułkę, listki pietruszki, bazylii, czosnek i paprykę. Doprawić solą i pieprzem i zmiksować tak, by powstały małe grudki. Rybę skropić sokiem z cytryny, na każdy kawałek rozłożyć panierkę. Lekko docisnąć do ryby, by kruszonka nie odpadła Rozgrzać patelnię z olejem, delikatnie przełożyć kawałki ryby. Smażyć na średnim ogniu około 8-14 minut. W zależności od grubości filetów , ryba powinna być biała a panierka chrupka.