Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba to doskonały sposób na szybki i smaczny obiad. Bazylia i natka pietruszki z bułką doskonale pasuje na chrupiącą panierkę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 526
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 526
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Rybę wyjąć z lodówki, powinna mieć temperaturę pokojową. Do pojemnika blendera wrzucić połamaną bułkę, listki pietruszki, bazylii, czosnek i paprykę. Doprawić solą i pieprzem i zmiksować tak, by powstały małe grudki. Rybę skropić sokiem z cytryny, na każdy kawałek rozłożyć panierkę. Lekko docisnąć do ryby, by kruszonka nie odpadła Rozgrzać patelnię z olejem, delikatnie przełożyć kawałki ryby. Smażyć na średnim ogniu około 8-14 minut. W zależności od grubości filetów , ryba powinna być biała a panierka chrupka.