Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mozaika mięsna"
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 353
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40462
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 353
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40462
Składniki
ok. 100 minut
Mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Przełożyć do mięsa mielonego. Wbić jajka, dodać bułkę tartą, roztarty czosnek, musztardę, koncentrat pomidorowy oraz osączony groszek i kukurydzę.
Wyrobić gładką masę, przyprawić. Przełożyć do formy wysypanej sezamem. Piec około 80 minut w 180°C. Podawać na sałacie z piklami i ćwikłą.
Potrawę można dodatkowo udekorować np. żurawiną, zieleniną lub koreczkami z nadziewanych papryczek i oliwek.Źródło: Twoje Imperium