Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki pizzowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15889
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15889
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Mleko podgrzej, wymieszaj z 2 łyżkami ciepłej wody i łyżeczką cukru. Rozpuść w tym drożdże i odstaw.
Do miseczki przesiej mąkę, dodaj masło, jajka, sól i zioła. Wlej mleko i dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję, odstaw je na 20 minut.
Pieczarki, cebulę, korniszony i oliwki pokrój i wymieszaj z ciastem. Następnie masę nałóż do papierowych foremek.
Piecz w temperaturze 180° C przez około 25 minut, na złoto-brązowy kolor.
Podawaj na ciepło lub na zimno, udekorowane plasterkiem szynki, pomidorkiem koktajlowym i bazylią.Źródło: Na żywo