Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis w stylu recyklingowym. A takie rodzą się w momencie, gdy zadajemy sobie pytanie: "co tu zrobić na obiad i jak wykorzystać produkty, które zostały nam w kuchni"? Drobiowe muffiny są lekkie, puszyste i bardzo aromatyczne. Recykling uważam za udany :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7456
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7456
Składniki
Piętkę chleba żytniego rwiemy na mniejsze kawałki i zalewamy około 80 ml mleka - odstawiamy. Cebulkę drobno kroimy i szklimy na odrobinie oleju. Kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.
Do miski dodajemy zmiksowane mięso z kurczaka, podsmażoną cebulkę, namoczony chleb wraz z mlekiem, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, tymianek, bułkę tartą, orzechy włoskie, 1 łyżkę oleju, sos sojowy i sól oraz wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Powstałą masę przekładamy do foremek do pieczenia muffinek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 25 minut. Życzę smacznego! :)