Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli owoców morza
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4293
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4293
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74347
Składniki
Małże wyszorować, zeskrobać narośla, umyć pod zimną bieżącą wodą oraz oddzielić zamknięte od otwartych. W wyższym garnku roztopić masło dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wino z sola i pieprzem. Po ok 2 minutach dodać małże i gotować pod przykryciem ok 6 minut do otwarcia muszli. W trakcie gotowania potrząsnąć z 3 razy garnkiem, aby muszle równomiernie się gotowały. Podawać zaraz po ugotowaniu ze skropionym sokiem z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki. Smacznego.