Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli owoców morza
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 257
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1088
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 257
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1088
Składniki
Małże wyszorować, zeskrobać narośla, umyć pod zimną bieżącą wodą oraz oddzielić zamknięte od otwartych. W wyższym garnku roztopić masło dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wino z sola i pieprzem. Po ok 2 minutach dodać małże i gotować pod przykryciem ok 6 minut do otwarcia muszli. W trakcie gotowania potrząsnąć z 3 razy garnkiem, aby muszle równomiernie się gotowały. Podawać zaraz po ugotowaniu ze skropionym sokiem z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki. Smacznego.