Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli owoców morza
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 587
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1552
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27703
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3656
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 587
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1552
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27703
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3656
Składniki
Małże wyszorować, zeskrobać narośla, umyć pod zimną bieżącą wodą oraz oddzielić zamknięte od otwartych. W wyższym garnku roztopić masło dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wino z sola i pieprzem. Po ok 2 minutach dodać małże i gotować pod przykryciem ok 6 minut do otwarcia muszli. W trakcie gotowania potrząsnąć z 3 razy garnkiem, aby muszle równomiernie się gotowały. Podawać zaraz po ugotowaniu ze skropionym sokiem z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki. Smacznego.