Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus jabłkowy ze skórką pomarańczową"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skórkę pomarańczową posiekaj, wsyp do jabłek, dodaj żelfix, dokładnie wymieszaj. Włóż do garnka z grubym dnem, cały czas mieszając, podgrzewaj na małym ogniu.
Gdy jabłka zaczną się gotować, wsyp cukier, mieszając, gotuj jeszcze 7-8 minut. Musem napełnij wyparzone słoiki (2 po 1 litr), zakręć. Słoiki szczelnie okręć w gruby koc lub pasteryzuj nie dłużej niż 3 minuty (wtedy na pewno się nie zepsują).Źródło: Chwila dla Ciebie