Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus z ryb słodkowodnych"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Składniki
Cebulę obierz, drobniutko pokrój. Wsyp do miseczki, dodaj garść rodzynek i zalej białym winem. Wstaw na noc do lodówki, aby namiękły i przeszły smakiem wina.
Ryby oczyść i ugotuj w całości w bulionie, np. warzywnym. Gotuj wolno, na małym ogniu. Wyjmij łyżką cedzakową. Kiedy ostygnie, obierz ze skóry i ości. Mięso zmiel, dodaj cebulę, rodzynki i zmiksuj.
Żelatynę namocz w małej ilości wody. Podgrzej i rozpuść. Wymieszaj z masą rybną. Przypraw ją solą oraz białym pieprzem (musi mieć słodko-pikantny smak).
Masę przełóż do foremki. Wstaw do lodówki, aby stężała. Podaj z sosem.Źródło: Takie jest życie