Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita zapiekanka na obiad jak i na przyjęcie okolicznościowe
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Bułki namoczyć, odcisnąć wymieszać z mięsem i połową drobno pokrojonej cebuli doprawić do smaku. 2 jajka ubić ze szczyptą soli i pieprzu, makaron ugotować na półtwardo dobrze odcedzić i gorący wymieszać z 2 łyżkami margaryny i rozbitymi jajkami.
Naczynie żaroodporne wysmarować resztą margaryny i układać w nim warstwami makaron i mięso i każdą warstwę posypywać natką na zmianę z cebulą, zrobić jak najwięcej warstw zaczynając i kończąc makaronem.. przykryć i piec 30 minut
Po 30 minutach odkryć zapiekankę i zalać ją śmietaną ubitą z 2 jajkami, posypać serem i piec kolejne 15-20 minut ale bez przykrycia....