Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni Greckiej
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 128
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 128
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
Umyte bakłażany zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku aż będą miękkie obrane ziemniaki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju(na patelni) podsmażamy na oleju drobno pokrojoną cebulkę i dodajemy mielone mięso jak się podsmaży dodajemy wino,drobno pokrojoną pietruszkę,sól,pieprz i dusimy dalej około15-20 min. podsmażone ziemniaki wykładamy na brytfankę i lekko solimy ,wykładamy na nie mięso równomiernie rozkładając bakłażany kroimy w zdłóż na plastry i układamy na mięsie lekko soląc(nie przesolić)całość zalewamy beszamelem wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika na około 30-40min.
BESZAMEL W garnku roztapiamy masło i dodajemy mąkę mieszając do uzyskania jednolitej masy bez grudek(w razie potrzeby dodać masła) zmniejszamy ogień i dodajemy stopniowo gorące mleko ciągle mieszając żeby się nie zważyło ciągle mieszając gotujemy aż do zgęstnienia dodając sól pieprz i gałkę muszkatołową kiedy sos zgęstnieje dodajemy dobrze rozbite jajka Życzę smacznego