Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja podania kalafiora, tym razem z mięsną kołderką. Bardzo prosta i smaczna potrawa.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Na maśle podsmażamy mięso mielone z pokrojoną w kostkę cebulą przez około 8-10 minut.
Do podsmażonego mięsa dodajemy wodę, przecier pomidorowy, sól i pieprz, wszystko dokładnie mieszamy, a następnie doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, dokładnie przykrywamy naczynie i gotujemy przez około 5 minut. Podzielony na różyczki kalafior układamy w rondlu.
Na kalafior wykładamy mięsny sos. Tak aby dokładnie zakrył nam warzywo i przykrywamy naczynie, gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut, lub do czasu zmiękczenia kalafiora. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!