Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja podania kalafiora, tym razem z mięsną kołderką. Bardzo prosta i smaczna potrawa.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2123
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 377
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 798
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2123
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 377
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 798
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Składniki
Na maśle podsmażamy mięso mielone z pokrojoną w kostkę cebulą przez około 8-10 minut.
Do podsmażonego mięsa dodajemy wodę, przecier pomidorowy, sól i pieprz, wszystko dokładnie mieszamy, a następnie doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, dokładnie przykrywamy naczynie i gotujemy przez około 5 minut. Podzielony na różyczki kalafior układamy w rondlu.
Na kalafior wykładamy mięsny sos. Tak aby dokładnie zakrył nam warzywo i przykrywamy naczynie, gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut, lub do czasu zmiękczenia kalafiora. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!