Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszelki ze szpinakiem i kurczakiem
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2625
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4348
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102149
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6510
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2625
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4348
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102149
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6510
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z przyprawą do kurczaka. Na oddzielnej patelni wrzucić szpinak by się rozmrażał, gdy woda wyparuje dodać czosnek i przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie dodać do szpinaku 250g serka mascarpone, 100g parmezanu i usmażonego kurczaka, całość razem wymieszać.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić puszkę pomidorów i passate pomidorową, całość razem wymieszać, doprawić solą, pieprzem i oregano.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al’dente, odcedzić i ostudzić. Wypełnić muszelki farszem. Do żaroodpornego naczynia wylać sos, ułożyć na nim faszerowane muszle, posypać resztą startego sera. Zapiekać w temp. 180C przez 40 min. Z tej porcji wychodzą dwa naczynia żaroodporne.