Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszelki ze szpinakiem i kurczakiem
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253401
Polecam.
Odsłon: 1454
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253401
Polecam.
Odsłon: 1454
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z przyprawą do kurczaka. Na oddzielnej patelni wrzucić szpinak by się rozmrażał, gdy woda wyparuje dodać czosnek i przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie dodać do szpinaku 250g serka mascarpone, 100g parmezanu i usmażonego kurczaka, całość razem wymieszać.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić puszkę pomidorów i passate pomidorową, całość razem wymieszać, doprawić solą, pieprzem i oregano.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al’dente, odcedzić i ostudzić. Wypełnić muszelki farszem. Do żaroodpornego naczynia wylać sos, ułożyć na nim faszerowane muszle, posypać resztą startego sera. Zapiekać w temp. 180C przez 40 min. Z tej porcji wychodzą dwa naczynia żaroodporne.