Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia wszystkim miłośnikom zapiekanek. Genialne połączenie smaków z aromatycznymi dodatkami i pełnymi smaków warzywami, nikogo nie zostawi obojętnym wobec siebie. Łatwe dostępne składniki i szybkość wykonania sycącego dania na każdą okazje, zawsze warto mieć w pamięci.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6983
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6983
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew, przyprawę Gyros, sól, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą i wlewam śmietanę. Dokładnie wyrabiam masę mięsną i smażę na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodaję jedną łyżkę ketchupu. Mięso odstawiam na bok.
2. Na drugą patelnie wlewam koncentrat pomidorowy, pozostały ketchup. ocet, miód, odlaną z zalewy fasolkę oraz kukurydzę i doprawiam przyprawami, papryką ostrą, słodką i chwilkę smażę. 3. Sos przekładam na dno naczynia żaroodpornego.
4. Muszelki gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu każdą muszelkę napełniam mięsem i układam na sosie. 5. Posypuję serem parmezan i zapiekam w rozgrzanym piekarniku 5 minut w 180°C.
6. Przed podaniem posypuję posiekanym szczypiorkiem 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.