Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muszle faszerowane szpinakiem i fetą"
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253679
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253679
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Makaron ugotuj al dente, dokładnie odcedź, a następnie każdą sztukę rozłóż na płaskiej powierzchni.
Na patelni podgrzej oliwę, dodaj mrożony szpinak, przykryj i podgrzej.
Ząbki czosnku posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Połącz go ze szpinakiem, dopraw solą oraz pieprzem.
Na koniec dorzuć rozdrobniony ser feta, parmezan oraz roztrzepane jajko. Całość wymieszaj i smaż ok. 5 minut.
Tak przygotowany farsz nałóż do ugotowanych muszli.
Danie możesz podgrzać w piekarniku.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV