Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki to najbardziej ulubione grzyby w moim domu. Farsz z tego przepisu można także wykorzystać jako nadzienie do pierożków, a jeżeli nie macie muszli można wyłożyć na dowolny makaron.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Muszle gotujemy zgodnie z przepisem i odstawiamy do ostygnięcia.
Pomidory kroimy w drobną kostkę i wkładamy do rondelka. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz natki) zalewamy odrobiną wody, mieszamy i dusimy około 10 min. do czasu, aż pomidory zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje. Odstawiamy, dodajemy posiekaną natkę i mieszamy
W kielichu blendera umieszczamy odsączone orzechy dodajemy jogurt i miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Cebulkę siekamy i podsmażamy na patelni. Gdy już się zeszkli dodajemy oczyszczone i pokrojone (jeżeli są duże) kurki. Smażymy, aż odparuje z nich woda i zaczną się rumienić. Dodajemy serek z nerkowców, posiekaną natkę i przyprawiamy solą oraz pieprzem (jeżeli będzie bardzo gęsty można rozrobić odrobiną mleka sojowego). Tak powstałym farszem napełniamy muszle.
Na dno naczynia do pieczenia wylewamy sos pomidorowy, a na nim układamy muszle. Zapiekamy w temp. 180 st C przez 20 min. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki :) Smacznego !