Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki to najbardziej ulubione grzyby w moim domu. Farsz z tego przepisu można także wykorzystać jako nadzienie do pierożków, a jeżeli nie macie muszli można wyłożyć na dowolny makaron.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 677
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 677
Składniki
Muszle gotujemy zgodnie z przepisem i odstawiamy do ostygnięcia.
Pomidory kroimy w drobną kostkę i wkładamy do rondelka. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz natki) zalewamy odrobiną wody, mieszamy i dusimy około 10 min. do czasu, aż pomidory zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje. Odstawiamy, dodajemy posiekaną natkę i mieszamy
W kielichu blendera umieszczamy odsączone orzechy dodajemy jogurt i miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Cebulkę siekamy i podsmażamy na patelni. Gdy już się zeszkli dodajemy oczyszczone i pokrojone (jeżeli są duże) kurki. Smażymy, aż odparuje z nich woda i zaczną się rumienić. Dodajemy serek z nerkowców, posiekaną natkę i przyprawiamy solą oraz pieprzem (jeżeli będzie bardzo gęsty można rozrobić odrobiną mleka sojowego). Tak powstałym farszem napełniamy muszle.
Na dno naczynia do pieczenia wylewamy sos pomidorowy, a na nim układamy muszle. Zapiekamy w temp. 180 st C przez 20 min. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki :) Smacznego !