Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10075
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2700
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1837
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 698
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3933
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10075
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2700
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1837
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 698
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3933
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie.
Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić polowe cebuli i czosnek, dodać szpinak i smażyć aż nieco zmniejszy swa objętość.
Doprawić sola, pieprzem i gałką muszkatołową, smażyć jeszcze przez chwile.
Do miksera włożyć ser, bułkę tarta, szpinak i mleko, dobrze zmiksować, przełożyć do miski i ewentualnie doprawić sola i pieprzem.
Farszem napełnić muszle makaronowe.
Na pozostałym maśle zeszklić resztę cebuli, dodać pomidory z puszki, doprawić sola i pieprzem i gotować ok. 10 min.
Po tym czasie sos zmiksować i przelać na dno naczynia żaroodpornego.
Na sosie ułożyć muszle i zapiekać przetok. 20 min. w 180 C.