Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 9990
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1132
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 9990
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1132
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie.
Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić polowe cebuli i czosnek, dodać szpinak i smażyć aż nieco zmniejszy swa objętość.
Doprawić sola, pieprzem i gałką muszkatołową, smażyć jeszcze przez chwile.
Do miksera włożyć ser, bułkę tarta, szpinak i mleko, dobrze zmiksować, przełożyć do miski i ewentualnie doprawić sola i pieprzem.
Farszem napełnić muszle makaronowe.
Na pozostałym maśle zeszklić resztę cebuli, dodać pomidory z puszki, doprawić sola i pieprzem i gotować ok. 10 min.
Po tym czasie sos zmiksować i przelać na dno naczynia żaroodpornego.
Na sosie ułożyć muszle i zapiekać przetok. 20 min. w 180 C.