Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły się Wam zwyczajne mielone, proponuję kotlety mielone z papryką z sosem musztardowym i pieczarkami.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wsypujemy sól, majeranek, paprykę ostrą, obraną, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dodajemy drobno pokrojona paprykę. Wyrabiamy masę mięsną i robimy małe okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków i pieczemy 20 minut w 180 °C.
3. Cebule obieramy, kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju. Następnie układamy na pieczonych ziemniakach.
4. Majonez mieszamy razem z musztardą, doprawiamy solą oraz pieprzem, Sosem smarujemy cebulę.
5. Następnie na około układamy usmażone kotlety.
6. Na tej samej patelni, co smażyliśmy cebulę, smażymy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą, PO usmażeniu układamy na środku pomiędzy kotletami.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.