Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana pierś w sezamie

Nadziewana pierś w sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Nadziewana pierś w sezamie"

Składniki

  • 4 małe piersi kurczaka
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plasterki szynki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki ziarna sezamowego
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka dokładnie umyć i oczyścić z błony. Następnie w każdej piersi wyciąć „kieszeń”, po czym umieścić w niej po kawałku żółtego sera i szynki.

  2. Odstawić i przygotować do panierki: jajka roztrzepać, doprawić je solą oraz pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami sezamu.

  3. Panierkę na piersi kurczaka nakładać w następującej w kolejności: obtoczyć w mące, umoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej z sezamem.

  4. Na patelni rozgrzać olej.Ułożyć na niej opanierowane piersi, smażyć je na małym ogniu po kilka minut z każdej strony. Gdy będą gotowe, podawać je z gotowanymi ziemniakami (z koperkiem) i pomidorami skrojonymi w ćwiartki.

  5. ok. 50 minut

  6. Dla wyostrzenia smaku można przygotować i postawić na stole trochę soku z limonki lub cytryny – do polania nadziewanych piersi.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń