Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wbrew pozorom szybkie i łatwe do przyrządzenia danie dla łakomczuchów :)
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 387
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 587
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 387
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 587
Składniki
Na patelni podsmażyć plastry boczku aż będą zarumienione i wytopi się z nich tłuszczyk. Piersi z kurczaka rozkroić tworząc kieszonki, doprawić ulubionymi ziołami i przyprawami. Każdą pierś nafaszerować 2 plastrami boczku i 2 suszonymi pomidorami. Jeśli piersi się rozpadają spiąć je wykałaczkami.
Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i wyjąc pestki po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na patelni z odrobiną oleju podsmażyć piersi z obu stron żeby skórka była złocista, a następnie przełożyć do gruszek (można podlać odrobiną wody).
Przykryte naczynie wkładamy na ok. 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ja podałam je z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach i żurawiną. Życzę Wam smacznego! :)