Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana pierś z kurczaka

Nadziewana pierś z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 9997

To wbrew pozorom szybkie i łatwe do przyrządzenia danie dla łakomczuchów :)

Składniki

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • Plastry boczku 4 sztuki
  • Pomidory suszone 4 sztuki
  • Gruszka 1-2 sztuki
  • Olej do smażenia
  • Dowolne przyprawy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyć plastry boczku aż będą zarumienione i wytopi się z nich tłuszczyk. Piersi z kurczaka rozkroić tworząc kieszonki, doprawić ulubionymi ziołami i przyprawami. Każdą pierś nafaszerować 2 plastrami boczku i 2 suszonymi pomidorami. Jeśli piersi się rozpadają spiąć je wykałaczkami.

  2. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i wyjąc pestki po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na patelni z odrobiną oleju podsmażyć piersi z obu stron żeby skórka była złocista, a następnie przełożyć do gruszek (można podlać odrobiną wody).

  3. Przykryte naczynie wkładamy na ok. 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ja podałam je z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach i żurawiną. Życzę Wam smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń