Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 75
Dodano: 05.02.2014
Odsłon: 11037
1-2 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Na patelni podsmażyć plastry boczku aż będą zarumienione i wytopi się z nich tłuszczyk. Piersi z kurczaka rozkroić tworząc kieszonki, doprawić ulubionymi ziołami i przyprawami. Każdą pierś nafaszerować 2 plastrami boczku i 2 suszonymi pomidorami. Jeśli piersi się rozpadają spiąć je wykałaczkami.
Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i wyjąc pestki po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na patelni z odrobiną oleju podsmażyć piersi z obu stron żeby skórka była złocista, a następnie przełożyć do gruszek (można podlać odrobiną wody).
Przykryte naczynie wkładamy na ok. 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ja podałam je z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach i żurawiną. Życzę Wam smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Obserwator 05 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Hehe , nie udał się atak "etui".5 Kto głosował? | Odpowiedz

etui 05 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
A podwójna może być?0 Kto głosował? | Odpowiedz