Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i bardzo proste danie, wysmienicie smakuje z sosem z czerwonego wina, pieczonymi ziemniakami i warzywami
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Z oliwy z oliwek i przypraw przygotowujemy marynate. Marynujemy pierszi z kurczaka i zostawiamy na godzinke, albo najlepiej na noc w lodowce.
Piersi wyjmujemy z marynaty, nacinamy wzdluz jednego z dlugich brzegow, ale nie rozcinamy do konca. Otwieramy piers i smarujemy pesto, a nastepnie wkladamy zlozony na pol plaster sera zoltego. Zamykamy.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Piersi obsmazamy z dwoch stron i ukladamy w naczyniu zaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika na okolo 30 minut. Smacznego!