Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i bardzo proste danie, wysmienicie smakuje z sosem z czerwonego wina, pieczonymi ziemniakami i warzywami
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 98
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 853
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 628
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1903
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 98
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 853
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 628
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1903
Składniki
Z oliwy z oliwek i przypraw przygotowujemy marynate. Marynujemy pierszi z kurczaka i zostawiamy na godzinke, albo najlepiej na noc w lodowce.
Piersi wyjmujemy z marynaty, nacinamy wzdluz jednego z dlugich brzegow, ale nie rozcinamy do konca. Otwieramy piers i smarujemy pesto, a nastepnie wkladamy zlozony na pol plaster sera zoltego. Zamykamy.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Piersi obsmazamy z dwoch stron i ukladamy w naczyniu zaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika na okolo 30 minut. Smacznego!