Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana szynka wieprzowa

Nadziewana szynka wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18549

Dodano:

Odsłon: 1835

Przepis babci Stefci na dobre mięsko na obiad lub na przekąskę na zimno.

Składniki

  • Szynka wieprzowa 1 kg
  • Kiełbasa wiejska 1 pętko
  • Natka pietruszki posiekana 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majeranek i tymianek do smaku
  • Jajko 1 szt.
  • Papryka słodka wędzona 1 łyżka
  • Olej 1 łyżka
  • Tłuszcz do formy
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nadziewana szynka wieprzowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Długim nożem zrobić otwór w szynce o przekroju 3 cm, po czym wycięte mięso zmielić z kiełbasą, przyprawami, natka pietruszki i jajkiem. Przygotowanym farszem napełnić wycięty otwór w szynce, posmarować szynkę olejem, posypać papryka mieloną i przełoży do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Możemy podawać na ciepło do drugiego dania lub na zimno jako przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń