Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane filety rybne z fasolką"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415349
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2533
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415349
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2533
Składniki
Fasolkę wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odcedź i odstaw, aż obcieknie. Około 1/4 fasolki drobno pokrój, po czym połącz z posiekanym koperkiem i startym parmezanem. Filety rybne opłucz i osusz. Ostrym nożem zrób w nich nacięcie.
Kieszonki nafaszeruj przygotowanym farszem, po czym zepnij wykałaczkami. Ryby oprósz solą oraz pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. Z jajek i mąki przygotuj rzadkie ciasto o gładkiej konsystencji.
Nafaszerowane filety rybne obtocz w cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i szybko podsmaż na niej cebulę wraz z pozostałą fasolką. Dopraw do smaku przyprawą uniwersalną i podawaj jako dodatek do usmażonych filetów rybnych.Źródło: Na żywo