Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane filety rybne z fasolką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13986
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15785
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13986
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15785
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Składniki
Fasolkę wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odcedź i odstaw, aż obcieknie. Około 1/4 fasolki drobno pokrój, po czym połącz z posiekanym koperkiem i startym parmezanem. Filety rybne opłucz i osusz. Ostrym nożem zrób w nich nacięcie.
Kieszonki nafaszeruj przygotowanym farszem, po czym zepnij wykałaczkami. Ryby oprósz solą oraz pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. Z jajek i mąki przygotuj rzadkie ciasto o gładkiej konsystencji.
Nafaszerowane filety rybne obtocz w cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i szybko podsmaż na niej cebulę wraz z pozostałą fasolką. Dopraw do smaku przyprawą uniwersalną i podawaj jako dodatek do usmażonych filetów rybnych.Źródło: Na żywo