Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane mięsne zrazy"
...ale pyszny.
Odsłon: 694
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 353
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 150
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5123
...ale pyszny.
Odsłon: 694
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 353
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 150
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5123
Składniki
Umyj i osusz wołowinę. Pokrój mięso w plastry, rozbij tłuczkiem z każdej strony, dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj farsz z warzyw i jajek, a następnie zawiń je z farszem, by powstały zrazy (przepis poniżej).
Rozgrzej resztę oleju (który został ze smażenia warzyw) i obsmaż zrazy z każdej strony. Przełóż je do brytfanny, podlej połową wywaru i piecz w temperaturze 180° C przez około 40 minut.
W sosie powstałym podczas smażenia mięsa podsmaż mąkę. Zalej resztą wywaru i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut.
Następnie odcedź sos, zalej nim mięso, całość duś przez 10 minut. Podawaj zrazy z ryżem.
Trzy kroki do pysznego farszu
Cebulę obierz, paprykę umyj i oczyść z gniazd nasiennych. Cebulę pokrój w krążki, a potem jeszcze przekrój. Paprykę pokrój w słupki, następnie w drobną kostkę. Opłucz natkę pietruszki, oderwij łodyżki i drobno ją posiekaj.
Podgrzej odrobinę oleju na patelni, podsmaż na nim cebulę i paprykę. Dodaj zielony groszek (jeśli z mrożonki, wcześniej go rozmroź). Wbij jajka i dodaj siekaną pietruszkę. Posól i mieszaj, dopóki jajka się nie zetną. Odstaw masę do wystygnięcia.
Na każdy kawałek rozbitego mięsa połóż po dwa plasterki boczku, a na to masę przygotowaną z warzyw i jajek. Ostrożnie zroluj plastry mięsa z dodatkami. Aby zrazy się nie rozpadły, każdy, w dwóch miejscach, zepnij dwiema wykałaczkami.Źródło: Na żywo