Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł, by zrobić niebanalny obiad lub kolację dla znajomych:)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10576
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3922
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42514
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 461
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 291
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 412
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10576
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3922
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42514
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 461
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 291
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 412
Składniki
Pomidory z puszki wrzucamy na małą patelnię, dodajemy sprasowany czosnek, doprawiamy. Chwilę podsmażamy, dodajemy śmietanę a na koniec pietruszkę. To jest nasz sosik:)
Drobno pokrojoną cebulkę podsmażamy na oliwie, gdy jest szklista dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię, pierś kurczaka i kukurydzę. Wszystko smażymy chwilę, aż pieczarki i cukinia będą na pół miękkie. Jeżeli tłuszcz nam się wysmaży, to można leciutko podlewać wodą lub bulionem od gotowania piersi. Moja rada - cukinię zostawiam ze skórką, wtedy jest ładniejszy efekt kolorystyczny. Następnie dodajemy 2 łyżki serka mascarpone i mieszamy, aby powstał sosik. Potem dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno wylewamy cały sos pomidorowy. Ugotowane muszle makaronowe (wg przepisu z opakowania, no i oczywiście al dente) napełniamy farszem i wykładamy w naczyniu żaroodpornym na naszym sosiku pomidorowym.
Na wierzch każdej muszli sypie trochę startego sera żółtego. Zapiekamy aż ser się stopi. Nie musimy dlugo piec, bo wszystkie składniki są ugotowane lub usmażone.