Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3757
Dodano: 13.01.2010
Odsłon: 7732
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pomidory z puszki wrzucamy na małą patelnię, dodajemy sprasowany czosnek, doprawiamy. Chwilę podsmażamy, dodajemy śmietanę a na koniec pietruszkę. To jest nasz sosik:)
Drobno pokrojoną cebulkę podsmażamy na oliwie, gdy jest szklista dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię, pierś kurczaka i kukurydzę. Wszystko smażymy chwilę, aż pieczarki i cukinia będą na pół miękkie. Jeżeli tłuszcz nam się wysmaży, to można leciutko podlewać wodą lub bulionem od gotowania piersi. Moja rada - cukinię zostawiam ze skórką, wtedy jest ładniejszy efekt kolorystyczny. Następnie dodajemy 2 łyżki serka mascarpone i mieszamy, aby powstał sosik. Potem dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno wylewamy cały sos pomidorowy. Ugotowane muszle makaronowe (wg przepisu z opakowania, no i oczywiście al dente) napełniamy farszem i wykładamy w naczyniu żaroodpornym na naszym sosiku pomidorowym.
Na wierzch każdej muszli sypie trochę startego sera żółtego. Zapiekamy aż ser się stopi. Nie musimy dlugo piec, bo wszystkie składniki są ugotowane lub usmażone.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

annawk 26 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
od razu widać , że jesteś miłośniczką makaronu :)0 Kto głosował? | Odpowiedz