Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane piersi kurczaka"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Składniki
Ryż przelej zimną wodą, a następnie ugotuj w osolonej wodzie. Obierz cebule, czosnek, pieczarki i drobno je pokrój. Szynkę parmeńską (ewentualnie inną szynkę dojrzewającą) pokrój w paseczki, a szpinak poszatkuj. Na patelni rozgrzej część oliwy i zeszklij połowę cebuli. Dodaj pieczarki, szynkę, szpinak i podsmaż.
Do mieszanki dodaj pokrojony czosnek, starty parmezan, bułkę tartą. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Oczyść piersi kurczaka, umyj i osusz. Porozkrawaj je wzdłuż, ubij przez folię i posól. Nałóż na nie przygotowany farsz, zwiń w roladę i przewiąż nicią spożywczą. Później lekko obtocz w mące. Rozgrzej w rondelku resztę oliwy i ze wszystkich stron dobrze obsmaż rolady.
Dodaj resztę cebuli i zeszklij. Następnie dodaj bulion i przecier. Przykryj i duś przez około 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod sam koniec duszenia wsyp do sosu ryż, odsączone marynowane cebulki i gotuj przez ok. 10 minut. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj z sałatką warzywną.
Czas: 70 min | Poziom: średni | 4 porcje, 400 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień