Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poczuj letnią bryzę z każdym kęsem naszej pizzy z tropikalnym twistem. Słodycz ananasów i soczysta szynka tworzą niezapomniane połączenie na chrupiącej złotej skorupie. To idealny przepis, aby dodać odrobinę słońca do każdego spotkania.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7071
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30651
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7071
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30651
Składniki
Wymieszaj mąkę z solą, cukrem i oliwą. Dodaj drożdże i powoli wlewaj ciepłą wodę, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto przykryj i odstaw na około 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Po wyrośnięciu ciasta, podziel je na porcje. Każdą porcję rozwałkuj na cienkie placki. Odstaw na 10 minut, aby ciasto nieco odpoczęło.
Przygotuj sos mieszając koncentrat pomidorowy z oregano, solą, cukrem i wodą, aby uzyskać gładką konsystencję.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Na spód każdej pizzy nałóż sos, a następnie pokryj równomiernie startym serem mozzarella.
Dodaj szynkę i ananasy na wierzch. Piecz każdą pizzę osobno przez około 15 minut, aż ser się rozpuści i brzegi będą złotobrązowe.