Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze leczo to gulasz warzywny oczywiście z mięsną wkładką. Choć klasyczny przepis jest wegański, to w naszej polskiej interpretacji kiełbasa musi się tam znaleźć. Na czym polega fenomen tego dania? Z pewnością na użyciu świeżych warzyw, w tym także pomidorów. Jeśli musisz, zastąp je tymi z puszki, ale z pewnością nie będzie to już najlepsze leczo. To danie idealne na letnie upały. Świetnie sprawdza się jako samodzielny obiad, ale także jako dodatek warzywny czy przystawka. Koniecznie wypróbuj i przekonaj się, jak smakuje lato.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32957
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32957
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Najpierw przesmaż cebulę do zeszklenia, a następnie dodaj paprykę i smaż wszystko razem przez 15 minut. Przełóż warzywa do dużego garnka. Patelnię zostaw. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Drobno je posiekaj i dodaj do garnka. Dopraw solą, cukrem i papryką. Cukinię pokrój w półplasterki.
Kapustę umyj i zdejmij wierzchnie liście. Drobno ją posiekaj i dołóż do garnka. Wszystko razem wymieszaj i gotuj przez 25-30 minut, do miękkości kapusty i niemal całkowitego rozpadnięcia się warzyw. Na patelni po smażeniu cebuli podsmaż cienko pokrojoną kiełbasę do ładnego zrumienienia. Dodaj ją pod koniec gotowania dania. Najlepsze leczo można wzbogacić o 4 ubite jajka, dodane pod koniec gotowania i dokładnie wymieszane z całością. Sprawią one, że potrawa będzie jeszcze bardziej treściwa, a dodatkowo będzie przypominać tę wersję serwowaną na Węgrzech.