Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 955
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23127
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 955
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23127
Składniki
buraki obrać ze skórki, pokroić w plastry i układać w słoiku lub dzbanku, trochę plastrów buraków później czosnek ziele i pieprz oraz liści wszystkiego tak po 3 szt, potem na to buraki pamiętajmy żeby mocno docisnąć i znowu przyprawy i buraki i przyprawy i buraki. W osobnym naczyniu rozpuscic sól i wlać do dzbanka z burakami żeby wszystkie buraki były przykryte wodą, przykryć ręcznikiem papierowym i zacisnąć gumką recepturką. codziennie delikatnie mieszamy zakwas łyżka oraz codziennie dajemy inny ręcznik papierowy, tak przynajmniej robimy od sześciu do siedmiu dni zakwas wychodzi przepyszny.