Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 96
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1208
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 96
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1208
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 202
Składniki
buraki obrać ze skórki, pokroić w plastry i układać w słoiku lub dzbanku, trochę plastrów buraków później czosnek ziele i pieprz oraz liści wszystkiego tak po 3 szt, potem na to buraki pamiętajmy żeby mocno docisnąć i znowu przyprawy i buraki i przyprawy i buraki. W osobnym naczyniu rozpuscic sól i wlać do dzbanka z burakami żeby wszystkie buraki były przykryte wodą, przykryć ręcznikiem papierowym i zacisnąć gumką recepturką. codziennie delikatnie mieszamy zakwas łyżka oraz codziennie dajemy inny ręcznik papierowy, tak przynajmniej robimy od sześciu do siedmiu dni zakwas wychodzi przepyszny.