Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty domowy obiad, gdy nie masz czasu ani pomysłu na wymyślanie wyszukanych dań.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 788
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2824
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 788
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2824
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
Miód, musztardę i kilka łyżek oleju mieszamy w misce. Plastry karkówki oprószamy przyprawą do wieprzowiny i umieszczamy w miodowej marynacie na kilka godzin.
Ziemniaki, marchewkę i cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki. Warzywa polewamy olejem i doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem. Dokładnie mieszamy i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
Na przygotowanych warzywach układamy karkówkę. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i pieczemy potrawę w 180 stopniach przez około godzinę. Smacznego :)