Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty domowy obiad, gdy nie masz czasu ani pomysłu na wymyślanie wyszukanych dań.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Miód, musztardę i kilka łyżek oleju mieszamy w misce. Plastry karkówki oprószamy przyprawą do wieprzowiny i umieszczamy w miodowej marynacie na kilka godzin.
Ziemniaki, marchewkę i cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki. Warzywa polewamy olejem i doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem. Dokładnie mieszamy i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
Na przygotowanych warzywach układamy karkówkę. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i pieczemy potrawę w 180 stopniach przez około godzinę. Smacznego :)